Stotinu župljana iz Bučice posjetilo svojeg dosadašnjeg župnika

U nedjelju, 27. listopada, stotinu župljana iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici predvođeni svojim župnikom Vedranom Pejakom ‒ Pašićem posjetili su svojeg dosadašnjeg župnika koji je sada u Župi sv. Alojzija Gonzage u Popovači. Dr. Ivan Petrović je nakon tri godine službe u Bučici dobio premještaj u Popovaču. I sada, nakon nekoliko mjeseci otkako je na novoj službi, odlučili su ga posjetiti.

VEZANE VIJESTI
Župa Bučica obilježila dan svoga zaštitnika sv. Antuna Padovanskog

Župljani iz Bučice sudjelovali su na svetoj misi u 11 sati koju je predvodio njihov župnik iz Bučice. Djeca iz bučičke župe su ministrirala i čitala, a na kraju svete mise darovala dosadašnjem župniku košaru plodova iz Bučice.

Nakon svete mise zadržali su se u razgovoru i pozdravljanju. Za drage goste je upriličen domjenak u pastoralnom centru koji su organizirali domaćini iz Popovače. Podijelili su se dojmovi, razgovaralo se o raznim prilikama i neprilikama „bučičke fare“.

VEZANE VIJESTI
Tijelovo u Bučici obilježeno misnim slavljem i svečanom procesijom

Župnik Ivan nije krio veselje, ali i iznenađenost što ga je od 420 župljana Bučice posjetila čak četvrtina župe.

Susret je završio u vinariji, na vrhovima popovačkog dijela moslavačkog gorja, s kojeg su župljani Bučice imali pogled prema Sisku i Osekovu. Također su osim u ugodnom pogledu koji sam Bog daruje, uživali u degustaciji moslavačkih vina.