VIDEO – Stigao konvoj humanitarne pomoći iz Njemačke

Čak 22 kamiona dovezli su vatrogasnu opremu i odjeću, crpke, agregate, grijalice, krevete, hranu, higijenske potrepštine te 22 tisuće maski FFP2

U Glinu je stigao konvoj humanitarne pomoći iz Njemačke. Grad Aichtal i okolna mjesta, uz vatrogasne i druge udruge, tvrtke i pojedince, organizirali su prikupljanje donacija.

Čak 22 kamiona dovezli su vatrogasnu opremu i odjeću, crpke, agregate, grijalice, krevete, hranu, higijenske potrepštine te 22 tisuće maski FFP2.

Gradonačelnik Grada Aichtala Sebastian Kurz izvjestio je da je stiglo 55 ljudi iz grada i okolice. Istaknuo je kako je sve počelo od inicijative jedne mlade hrvatske obitelji koja mu se javila s idejom za humanitarnu pomoć.

VEZANE VIJESTI
Ekipa koja je obavila na tisuće intervencija nakon razornog potresa, ostavili su srce na terenu i hvala im

Grad Aichtal i okolna mjesta, uz vatrogasne i druge udruge, tvrtke i pojedince, organizirali su prikupljanje donacija.

Državni tajnik za vanjsku trgovinu Zdenko Lucić zahvalio je pokrajini Baden-Württemberg i gradu Aichtalu na ovoj velikoj donaciji: „Posebna zahvala gradonačelniku Kurzu i našem konzulu u Stuttgartu. Ovo je peta velika donacija iz pokrajine Baden-Württemberg.“

Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević istaknuo je da je sadržaj pomoći unaprijed dogovoren između dva gradonačelnika: „Vatrogasna oprema će jako dobro doći našim vatrogascima koju ćemo raspodijeliti po sedam vatrogasnih društava koja imamo na području grada.“

VEZANE VIJESTI
Izložba, mimohod, pokazna vježba i Svečana sjednica za 140 godina DVD-a Glina

Kostanjević je potvrdio kako se ovom velikom pomoći stvorilo novo prijateljstvo te izrazio uvjerenje u nastavak suradnje.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić izrazio je zadovoljstvo pristiglom donacijom: „Ujedno je ovo i najveća donacija iz Njemačke za sam grad Glinu. Sretan sam da se nastavilo ono što smo mi započeli.“

Ovom donacijom riješit ćemo kompletno glinske vatrogasce i sretan sam što se naša suradnja nastavlja, podvukao je Brlečić.

VEZANE VIJESTI
GLINA Potrebni volonteri za pripremu i podjelu obroka

Gosti iz Njemačke razgledali su stradalo središte Gline, a obišli su i nekoliko naselja, koja su pretrpjela najveću štetu.