Stanje po pitanju voda u Glini pod kontrolom

Na snazi su redovne mjere obrane od poplava

Nastavno na komunikaciju s Hrvatskim vodama održan je jučer sastanak Stožera civilne zaštite Grada Gline.

Kakvo je stanje na području grada Gline po pitanju vodostaja i poplava otkrio je gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković:

“ Trenutno je stanje po pitanju voda u samom gradu Glini pod kontrolom, odnosno u redovnim smo mjerama. Imamo nekoliko dionica koje su uglavnom i povijesno poplavljene, to je par gradskih ulica i županijskih cesta. Budući je situacija obzirom na najavu kišnih oborina u idućem razdoblju takva kakva je Stožer civilne zaštite osigurao osigurao je vreće i pijesak u Komunalcu i upućujemo građane u slučaju nekih hitnih intervencija da se jave na broj 112. Nadalje će u koordinaciji vatrogasci Grada Gline, Komunalac, Vodovod i Crveni križ intervenirati budući u samom gradu nasip brani ovaj dio na određenim lokacijama u svrhu regulacije kanalizacijske mreže prepumpavamo od jučer ujutro vodu iz sustava kanalizacije.”

VEZANE VIJESTI
JANKOVIĆ Na mjestu autobusnog kolodvora osigurat ćemo poslovni objekt

Proteklih godina kod obilnijih oborina dobar dio grada Gline bio je pod vodom, naročito Korzo, podsjetio je Janković:

“ Vidimo da sad to nije slučaj budući je Grad učinio sve po pitanju kanalizacijske mreže. Na same oborine, nažalost, ne možemo utjecati. Vodotok i sustav obrane od poplave su pitanja za koja su u nadležnosti Hrvatske vode. Regulacije vodotokova i odvodnih kanala je nešto što bi trebalo biti prioritetno, ne samo zbog ovakvih situacija kakve imamo kad imamo veće oborine, nego i zbog održivosti poljoprivrede na ovom području.”

VEZANE VIJESTI
Ulice pod vodom, situacija pod kontrolom!

Gradonačelnik je potvrdio da je trenutna situacija s vodom za piće dobra te ju nema potrebe prokuhavati.

Prethodni članakOdržan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Gline
Sljedeći članakPrivremeno za sav promet zatvorena ŽC3195