Srednja škola Glina sudjeluje u programu obilježavanja 170. obljetnice uglazbljenja hrvatske himne

U Glini je ovih dana sve u znaku približavanja svečanog obilježavanja 170. obljetnice uglazbljenja hrvatske himne koje će biti održano u našem gradu u subotu, 3. prosinca. Programu obilježavanja svoj doprinos dat će i najmlađi Glinjani. Pripreme su u srijedu, 23. studenoga krenule i u Srednjoj školi, i to kroz održavanje integriranog nastavnog dana na temu “Glina – grad hrvatske himne”. Integrirani nastavni dan omogućio je da nastavni sadržaji budu usklađeni, povezani i sjedinjeni s nastavnim sadržajima drugih predmeta, otkrivajući veze među njima. Integrirani nastavni dan omogućio je i integraciju i odgojno-obrazovnih programa( gimnazije, četverogodišnjeg i trogodišnjeg strukovnog programa) koja je ostvarena kroz rad u skupinama.

Timski rad, kreativnost, tolerancija, druženje i učenje proželi su se kroz 10 radionica pod nazivima: Slikopjev, Traditional Food/Traditionalles Essen, Skladanje vlastite glazbe na zadani tekst, Glinski ilirski krug, Matematika kroz 5 tema, Kemijska zastava, Izrada prigodnih suvenira, Izrada promotivnih materijala, Izrada svjetlećeg natpisa i Oko, uho – priča. Svim radionicama osnovna tema bila je Hrvatska himna koju je Josip Runjanin 1846. skladao upravo u Glini. Nakon rada u radionicama, prezentacija zajedničkih učeničkih i nastavničkih ostvarenja na temu “Glina – grad hrvatske himne” upriličena je u sportskoj dvorani Srednje škole.

Učenice i učenike Srednje škole Glina i njihove radove imat ćemo priliku vidjeti i svi mi na svečanom obilježavanju 170. obljetnice skladanja hrvatske himne koje će biti održano u subotu, 3. prosinca u Glini, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

VEZANE VIJESTI
Srednja škola Glina organizirala predstavu “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”

Prethodni članakRevija etno haljina i projekcija filma “Od lana haljina tkana” i u Glini
Sljedeći članakVIDEO PRIJENOS – 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline