Srednja škola Glina organizirala predstavu “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”

U mjesecu listopadu glinska publika imala je priliku pogledati braniteljsku glazbeno – scensku predstavu pod nazivom “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”. Kroz scensku priredbu tada su predstavljene i dvije knjige koje opisuju obranu grada Vukovara i preživljavanje u tri srpska logora (Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica): knjiga Ne plači, moj dobri Anđele autora Damira Plavšića i knjiga “58” HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca autora Damira Markuša. 

I u srijedu, 7. prosinca su u Hrvatskome domu u Glini knjige ponovno predstavljene, a predstava je ponovno prikazana. No, ovaj put sve se odvijalo u organizaciji Srednje škole Glina čiji su učenici, članovi dramske i recitatorske skupine te školskog zbora, bili akteri predstave, naravno, uz pomoć hrvatskih branitelja i autora knjiga. U programu je sudjelovao i HAKUD “Glinska tamburica”, a tekstove predstavljenih knjiga čitali su Damir Plavšić i profesorica hrvatskog jezika Ljerka Iharoš.

O organizaciji predstave nešto više nam je rekla profesorica povijesti u Srednjoj školi Glina Tatjana Šimundić.


Profesoricu smo upitali i odakle ideja da i Srednja škola organizira i sudjeluje u ovoj predstavi.

Djeca moraju znati istinu o Domovinskom ratu. Zato smo ponovno u Glini, rekao nam je Damir Markuš.

Glazbeno – scensku predstavu učenika Srednje škole Glina pod nazivom “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku” došao je pogledati i gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

Da se ne zaboravi i da se nikada ne ponovi, bila je zajednička poruka učenika Srednje škole Glina i branitelja Grada heroja – Vukovara.

Prethodni članakŽUPAN ŽINIĆ OBIŠAO ZAVRŠNE RADOVE NA DVORANI OŠ GLINA
Sljedeći članakUčenici Srednje škole Glina obilježili Dan ljudskih prava