Spriječeno krijumčarenje osoba u tri navrata, jedno na području Gline

U Roviškoj je zaustavljen državljanin Srbije koji je prevozio osmero državljana Turske

Foto: ilustracija MUP

Policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija su u ponedjeljak, 1. svibnja u poslijepodnevnim satima, u mjestu Roviška na glinskom području, zaustavili automobil srpskih nacionalnih oznaka u kojem je 30-godišnji državljanin Srbije prevozio osam stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru sa zasad nepoznatom osobom, preuzeo i u automobilu srbijanskih nacionalnih oznaka, prevozio osmero državljana Turske. Njih šestero je smjestio u unutrašnjost automobila, a dvoje u prtljažni prostor. Cilj osumnjičenom je bio navedene strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do granične crte s drugim državama članicama Europske unije.
Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

VEZANE VIJESTI
Provala u obiteljsku kuću oštećenu potresom

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Idućeg dana, oko 6.45 sati u ulici Ratka Djeletlića u Hrvatskoj Kostajnici, policijski su službenici zaustavili automobil zagrebačkih registracija kojim je upravljao 43-godišnjak, a u vozilu se nalazilo pet stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma vozač je uhićen, a strani državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio pet državljana Narodne Republike Kine do krajnjeg odredišta.

VEZANE VIJESTI
Glinjanin izazvao prometnu nesreću u Petrinji

Samo desetak minuta kasnije, u mjestu Slabinja, općina Hrvatska Dubica zaustavljen je automobil zagrebačkih registracija kojim je upravljala 28-godišnjakinja, a u vozilu se nalazilo pet stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma vozačica je uhićena, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

VEZANE VIJESTI
GLINA Sjeo za volan sa 2,65 promila i zabio se u automobil

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos također prevozila pet državljana Narodne Republike Kine do krajnjeg odredišta.
Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

Zbog počinjenih kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom sudu u Sisku.

Prethodni članakOdržan Panel “Prava pacijenata”
Sljedeći članakDrugu godinu zaredom “Rookie” proljetna odbojkaška liga