Spoj nespojivog; kreativni rad učenice srednje škole Glina osvojio 3. mjesto

Foto: Srednja škola Glina Facebook

Učenici Ela i Lana iz 4.a te Aleksandra, Filip, Mia, Magdalena i Ognjen iz 3. a razreda, i ove su se godine uključili u međunarodni eTwinning projekt mArt 2024– Matematika kroz strip i karikaturu u kojem su sudjelovale osnovne i srednje škole iz nekoliko država.

Učenici su pod mentorstvom profesorica Stepanec i Šimundić vrijedno radili na realizaciji i rezultatima projekta.

Cilj projekta je bio potaknuti učenike na kreativno izražavanje, a glavni zadatak predstaviti matematiku i predmet njenog poučavanja na duhovit i originalan način.

Dobivenim učeničkim radovima ukrašeni su bili panoi novouređene učionice matematike u obnovljenoj školi te je postavljena izložba koja je je bila dostupna za razgledavanje svim posjetiteljima prilikom obilaženja škole na dan otvorenja.

Dva najkreativnija stripa i tri karikature predani su na nagradni natječaj u sklopu projekta mArt 2024. te su najbolji stripovi i karikature svih škola, sudionica projekta, birani su u sklopu Regionovizije. Odnosno, pobjednike su birali sami sudionici kroz dva zajednička sastanka putem Google Meet-a, na kojima su se iz 37 škola javljali učenici i dodjeljivali bodove u trima kategorijama: niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole te srednje škole.

Konkurencija je bila jaka, ali je rad pod nazivom Linearni napad i kvadratna obrana učenice Leonarde Pereković osvojio 3. mjesto između učenika srednjih škola.

Prethodni članakSrednjoškolci posjetili GEN Svet energije kod nuklearne elektrane Krško
Sljedeći članakOtvorene prijave za malonogometni turnir; osigurane novčane nagrade