Slogom i upornošću u ostvarenje brojnih planova

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bučica osnovano je 1960. godine i danas broji 50-ak članova. Iako jedno od „mlađih“ DVD-a, vrlo su aktivni, a o svojim aktivnostima, ali ponajviše o planovima, izvijestili su na redovnoj izvještajnoj skupštini. Upravo su planovi, tj. obveza donošenja plana i programa rada i financijskog plana za iduću godinu, ti zbog kojih je i održana sjednica skupštine, a kako je pojasnila predsjednica društva Vera Božurić, planovi su u ovom društvu uvijek brojni.

„Ove godine nije bilo previše požara pa samim tim niti toliko intervencija. S djecom i mladeži smo redovito vježbali i išli su na natjecanja i postigli smo dosta dobre rezultate. Imali smo određene radove oko društvenog doma, ali ne baš toliko puno.  Mislili smo da ćemo uspjeti urediti igralište, obećano nam je od Grada Gline i rečeno da to stavimo u plan za iduću godinu. Ova skupština je upravo i sazvana zbog toga jer moramo nadležnima dostaviti financijski plan i plan rada za iduću godinu  da bi mogli u idućoj  godini možda nešto više napraviti. Mi se nadamo da bi možda uspjeli povući neka sredstva iz europskih fondova pa da napravimo fasadu. Moramo nužno sanirati strop na vatrogasnom spremištu jer je oštećen od granate još iz vremena Domovinskog rata i prokišnjava. Ako ne uspijemo riješiti krovište, da bar riješimo izolaciju. Već smo tako nešto napravili  2001. godine, ali vrijeme sunce i kiša, su to opet uništili. Trebaju nam i pločice i klupe, nedostaje nam i stolova. Vidjet ćemo hoće li biti sredstava, hoćemo moći ili nećemo. Daj Bože da ono sve što planiramo  i uspijemo na neki način napraviti, jer mi kad u nešto krenemo, mi ne pitamo je li ima novca ili nema, sve se nekako napravi. Kad je volja i sloga, onda sve to nekako ide!“, kazala je Božurić.

VEZANE VIJESTI
U Maloj Solini Zavičajni klub održao sedmi Izvještajni sabor

 

Dosad je već puno napravljeno pa je tako prije par godina uz pomoć Grada Gline i Vatrogasne zajednice te Sisačko-moslavačke županije, ali ponajprije složnošću mještana Bučice, obnovljen društveno – vatrogasni dom kojeg mještani, ali i članova DVD-a Bučica redovito koriste za svoje aktivnosti i druženja.

Prethodni članakVIDEO – Kravata simbol ljubavi, vjernosti i zajedništva, ali i hrvatskog identiteta
Sljedeći članakVIDEO – Šumoposjednici i vinogradari uskoro lakše do svojih posjeda