Ruža i Anto proslavili 70 godina braka

Jedna lijepa priča iz Doma za starije osoba

Rijetko koji par može se pohvaliti da je zajedno proslavio zlatni pir od 50 godina, dijamantni od 60 godina je još rjeđi, a za onaj platinasti od 70 godina – rijetko tko da je uopće i čuo.

No Ruža (89) i Anto Anđelić (88) iz Doma za starije osobe Glina prije točno toliko godina izrekli su svoje sudbonosno da. Ruža rođena 1933.god., i Anto, rođen 1932.god. ovih dana su proslavili 70 godina braka.

„Gledajte, mi smo vam bili rodom iz istog sela iz općine Teslić u Bosni i Hercegovini, ja sam svaki dan prolazio kraj njezine kuće koja je bila udaljena od mene jedan kilometar, kao djeca smo se igrali. Išli smo zajedno na posao jer smo radili u istoj firmi koja se bavila proizvodnjom lana. Poslije toga našli smo se na zabavi, počeli plesati i jedno je vodilo drugome”, objašnjava Anto.

VEZANE VIJESTI
GLINA I PETRINJA Ponovno zabrana posjeta i izlazaka korisnicima domova za starije

Dobili su troje djece, dva sina i kćer. Nažalost sinovi su preminuli zbog bolesti, a kćer živi u Zagrebu. Imaju osmero unučadi i sedamnaestero praunučadi na koje su jako ponosni. Najmlađa praunuka ima troje djece. Ruža i Anto vjenčali su se 18. studenoga 1950. godine. Veći dio života proveli su u svom rodnom selu Gomjenica iz općine Teslić , pa sve do 8. listopada 1995. godine kada su bili izbjegli u ratu. Tada je počelo njihovo životno putovanje od Žepča, Glamoča, Drvara, Požege, Zagreba, Mošćenice, Male Gorice, Petrinje pa sve do našeg doma u Glini. Ruža je slabije pokretljivosti, dok Anto voli šetati i uključuje se u razne aktivnosti našeg doma. Oboje su, bez obzira na to što ih je snašlo kroz dug zajednički život, uvijek raspoloženi za razgovor i šalu.

VEZANE VIJESTI
Gračanica Šišinečka proslavila svetog Lovru

„Puno je to – sedamdeset godina zajedništva. Glavno je da smo još zajedno i molimo Boga da nas još ne rastavi. Nekada nas život nije mazio, bilo je i teških trenutaka u nedaćama života. Izgubili smo tri sina. Bilo je i oblaka i grmljavine s kišom, ali nama je uvijek opet zasjalo sunce i tako prođoše godine. Bilo je također i puno, puno lijepih trenutaka u mom životu s mojim Antom. Ružno se zaboravi, a ono lijepo, najljepše se pamti i nikada ne zaboravlja”, priznala je uz smiješak Ruža. Poslije zaljubljenosti dolazi odanost, zajedništvo, uživanje u obitelji i potomcima, a to je nešto najljepše.“- kaže Anto.

VEZANE VIJESTI
Dovršetak Doma za starije osobe Glina u veljači 2017.

Čestitamo im od srca!

Prethodni članakVIDEO Epidemiološko stanje na području grada
Sljedeći članakU Srednjoj školi Glina naredna dva tjedna online nastava!