Proslavljen blagdan Uzvišenja Svetog križa i Dan Jukinca

Svetom misom kod kapele Svetog križa i prigodnim druženjem u Društvenom domu mještani Jukinca su u četvrtak, 14. rujna proslavili blagdan Uzvišenja Svetog križa i Dan Jukinca, a sve se odvijalo u organizaciji Udruge Jukinac.

Blagdan Uzvišenja Svetog križa, odnosno Križevo, jedan je od najstarijih kršćanskih blagdana, objašnjava nam glinski župnik vlč. Ivica Mađer koji je u Jukincu predvodio Svetu misu.


S obzirom da su najznačajniji datumi u Jukincu vezani uz Domovinski rat i oslobađanje Jukinca 1995. godine, oni se kao takvi obilježavaju u organizaciji Grada Gline svake godine u kolovozu pa je Udruga Jukinac blagdan Uzvišenja Svetog križa, po kojemu ime nosi i jukinačka kapela, odlučila obilježavati kao Dan Jukinca, kaže predsjednik udruge Josip Gregurić.

Proslavi u Jukincu svake godine nazoči i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Gline Melita Lončarić Biškup.

Upravo u Jukincu sjedište je glinske Udruge za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva “Lutum” čiji su članovi mladi ljudi željni promjena u Gradu Glini, kaže nam predsjednik udruge Marin Kaurić.

Nakon Svete mise obilježavanje blagdana Uzvišenja Svetog Križa i Dana Jukinca nastavljeno je u ugodnom ambijentu Društvenog doma na kojeg su mještani Jukinca izrazito ponosni jer su i sami sudjelovali u njegovoj izgradnji.  Na druženju se već razgovaralo i o daljnjim aktivnostima Udruge Jukinac, a jedna od tih aktivnosti trebala bi biti, uz već postojeće igralište i vježbalište za djecu i mlade, i izgradnja nogometnog igrališta iza Društvenog doma.

Prethodni članakObavijest o prekidu napajanja na području Topuskog
Sljedeći članakGLINA Rušio stablo pa pokidao žice dalekovoda, 723 kućanstva bez struje