Proizvodnja u tvornici Hipp u Glini za dva tjedna do mjesec dana

Proizvodnja u tvornici dječje hrane Hipp Croatia u Glini, koja zapošljava oko 220 radnika, stajati će barem još dva tjedna do mjesec dana jer je tvornica oštećena u razornom potresu, piše Jutarnji list.

Za vrijeme potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji radnici tvornice bili su, na sreću, na kolektivnom godišnjem odmoru, a prvi radni dan trebao im je biti jučer. No, po riječima direktora Darka Baljaka, proizvodnja još neće krenuti jer je tvornica oštećena.

Iznos štete tek procjenjuju, a oštećene su kotlovnica, transportni liftovi, stubišta. To će sanirati uz pomoć poslovnih partnera koji im se već javljaju. U pitanju je proizvodni pogon sagrađen 1989., kada je tu bila tvrtka Vivera, a grupacija Hipp ju je preuzela 2001.

Za vrijeme potresa u prostorijama kompanije ozlijeđena je jedna zaposlenica koja se tu zatekla jer je radila na inventuri.

Trenutno se popisuje kakve su štete pretrpjele kuće i stanovi radnika kako bi im kompanija mogla pomoći. Svi radnici će na tekuće račune odmah dobiti novčanu pomoć od 2500 kuna, na što imaju pravo prema kolektivnom ugovoru, a Hipp će im pomoći i u sanaciji njihovih kuća.

“Odmah smo se samoorganizirali i nabavili tri kontejnera koja smo poslali najteže stradalima te podijelili 23 agregata. Otvorili smo i poseban račun za prikupljanje novčane pomoći za sanaciju kuća naših zaposlenika te smo ga i proslijedili našim poslovnim partnerima i drugim Hippovim kompanijama u grupi, a participirat će i sama obitelj Hipp koja je vlasnik kompanije”, rekao je Baljak za Jutarnji list.

Prethodni članakKontakti liječnika opće medicine
Sljedeći članakPotrese u Petrinji uzrokovala aktivacija međusobno okomitih sustava rasjeda