Predstavljen projekt “GLINA ZA 5” : Logoped, defektolog, psiholog i socijalni radnik te prostor za rad sa djecom

S obzirom na to da su Osnovna škola Glina i Dječji vrtić Bubamara iskazali potrebu za radom defektologa, psihologa, socijalnog radnika i logopeda sa osnovnoškolskom i vrtićkom djecom, a ova zanimanja su deficitarna na području Grada, ali i čitave Županije, Grad Glina već duže vrijeme traži rješenje za navedeno.

Dobra je vijest kako je rješenje pronađeno kroz suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik koje će osigurati dolazak defektologa, psihologa i socijalnog radnika dva puta tjedno u Glinu. Projekt Dječjeg sela ne predviđa pak logopeda pa su Glina i Sisačko-moslavačka županija zajedničkim snagama odlučile financirati rad i logopeda. Grad je još osigurao i prostor veličine 150 kvadrata u Dječjem vrtiću Bubamara za individualni i grupni rad sa glinskom osnovnoškolskom i vrtićkom djecom.

Projekt je nazvan “Glina za 5”, a zadovoljstvo početkom njegove provedbe izrazila je i zamjenica glinskog gradonačelnika doktorica Sanja Štingl Vlašić.


Projektni partneri sastali su se u vrtiću te su zajedno i obišli prostor koji je u vrlo kratkom vremenu uređen i prilagođen potrebama ovog projekta.

A potrebe su velike već nekoliko godina, kaže nam Zoran Kirinić, pedagog u Osnovnoj školi Glina.

Dječji vrtić Bubamara iskazao je potrebu ponajviše za logopedom, a ravnateljica Andreja Kuzmić dala je veliki doprinos brzom uređenju prostora u kojemu će se raditi s djecom.

Zadovoljstvo viđenim iskazala je i Gordana Danijel, direktorica za razvoj nacionalnih programa SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Maria Čovića, direktora SOS Dječjeg sela Lekenik upitali smo odakle ideja za ovaj projekt.

Od ovog projekta očekujemo puno, naglašava zamjenica glinskog gradonačelnika Sanja Štingl Vlašić.

Štingl Vlašić na kraju je izrazila nadu u dugoročnost ovog projekta, a na dobrobit djece Grada Gline i njihovih roditelja.

 

Prethodni članakPrijavi se na biciklistički Maraton Glina 2016.!
Sljedeći članakPočeo Maraton Glina 2016.