Osnivanje podružnice Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka u Hrvatskoj

Zamjenik gradonačelnika Dario Žinić održao je radni sastanak s odvjetnikom Don Markušićem, predsjednikom Azijsko-Pacifičke gospodarske komore.

Tema sastanka je bila osnivanje podružnice Association of Croatian American Professionals (ACAP) – Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka u Hrvatskoj. Cilj ACAP-a je poticati razmjenu znanja i umrežavanje hrvatskih američkih i hrvatskih stručnjaka diljem svijeta za zajednički uspjeh te poticati hrvatsko-američko poslovanje i trgovinu.

Don Markušić je odrastao u Australiji, ali je u Zagreb došao nakon Domovinskog rata kako bi pomogao u razvitku Hrvatske koju vidi kao zemlju potencijala, a o čemu govori na brojnim konferencijama koje uključuju i dijasporu. Želi spojiti biznis, domoljublje i ulaganja u Hrvatskoj.

Markušić je i rado viđeni gost u Glini, a posebno ističe to što su ga branitelji primili kao počasnog člana Udruge branitelja liječenih od PTSP-a.

Foto: Grad Glina

Prethodni članakPilot-savjetovanje “Svi koraci do uspješne prijave na natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.“
Sljedeći članakGLINA Dio Radićeve ulice bez struje