Održani uzbudljivi kvalifikacijski turniri Coca-Cola Cupa za Sisačko-moslavačku županiju

Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa, započeli su novu sezonu, a Glina je domaćin prvih kvalifikacijskih turnira u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

Napeti turniri održali su se u kategoriji 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji, a najuspješnija je bila ekipa Sv. Ivan Nepomuh. Ekipa Mančester siti također se plasirala na županijsku završnicu i to u kategoriji 2006. godište i mlađi.
Kvalifikacijske turnire u Sisačko-moslavačkoj županiji ugostit će i Sisak, Petrinja te Hrvatska Kostajnica, a prijave su besplatne i dostupne na web stranicama Plazma Sportskih igara mladih.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.

Plazma Sportske igre mladih već desetu godinu organiziraju Coca-Cola Cup, najveći turnir u malom nogometu, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i tako pomažu u promociji ženskog nogometa.

Prethodni članakKorisnici Doma za starije osobe Glina posjetili Naturu SMŽ
Sljedeći članakŠNK Banovac postigao dvije impresivne pobjede