Održana druga radionica Partnerskog vijeća za izradu Strategije razvoja Grada Gline.

Svrha osnivanja Partnerskog vijeća je izrada Strategije gospodarskog razvoja Grada Gline za koju je prije svega potrebno utvrditi potrebe Grada, definirati smjernice razvoja za kvalitetnu pripremu projektnih prijedloga, odrediti ciljevi i prioriteti razvoja grada u svrhu jačanja njegovih razvojnih potencijala. Grad Glina kao vlasnik Strateškog plana i razvoja dužan je organizirati pripremu i provedbu, pobrinuti se za sredstva i informirati javnost u tom smjeru i svakako poticati međusobnu suradnju i partnerstva sa svim zainteresiranim stranama. Ova Operativno radna skupina Partnersko vijeće broji 30 članova, a sastavni dio tima su i konzultanti.

Na ovoj radionici jučer u Topuskom provedena je analiza postojećeg stanja po pitanju gospodarstva na području Grada. U Topuskom se jučer i danas održavaju radionice Partnerskog vijeća Grada Gline koje uz članove ovog vijeća prate gradonačelnik Stjepan Kostanjević i njegovi zamjenici dr. Sanja Štingl Vlašić i Đuro Stojić.

Uz prednosti i nedostatke prezentirani su i rezultati ankete koja pokazuje slab odaziv poduzetnika, kao i to da poduzetnici nisu prepoznali priliku da aktivno sudjeluju u strateškom planiranju razvoja Grada Gline. Anketirani poduzetnici pretežno se bave uslugama, poljoprivredom i prerađivačkom industrijom, a nakon provedene Osnovne analize na redu izrada Strategije razvoja grada Gline sjasnim ciljevima strategijskog razvoja Grada Gline u narednom periodu.

Prethodni članakVIDEO PRIJENOS – 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline
Sljedeći članakZa dan Grada sve je spremno