Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Bučica ove je nedjelje, 04. ožujka, održalo 58. redovnu Izvještajnu godišnju skupštinu.

DVD Gornja Bučica osnovan je davne 1960. godine i od tada se uspješno nosi sa svim burama, olujama i požarima na ovom području. Na čelu ovog izuzetno aktivnog društva je uporna i vrijedna predsjednica Vera Božurić koja je Skupštinu uvodno započela pozdravnim govorom u kojem je svim članovima zahvalila na radu, a partnerima na suradnji.

Nastavio je zapovjednik Drago Rožanković koji je u iscrpnom izvješću prisutne upoznao sa svim projektima koje je društvo provodilo u 2017. godini. Zapovjednik Rožanković također je iznio detaljnu statistiku o intervencijama u prošloj godini. Nakon Izvješća o radu, uslijedilo je detaljno financijsko izvješće u kojemu su prikazani financijski prihodi i rashodi u 2017. godini te Izvješće nadzornog odbora, a sva izvješća su prihvaćena.

Godišnjoj skupštini prisustvovali su glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić, te predstavnici prijateljskih društava koji i inače rado dolaze u Gornju Bučicu.

Na kraju Skupštine slijedila je pozdravna riječ gostiju te svečano uručenje priznanja pojedincima za 10-u i 30-u godišnjicu članstva, te diplome najmlađim članovima društva.

Druženje se uz domjenak, pjesmu i ples nastavilo do dugo u noć.

Prethodni članakPredstava Olga i Lina, ulaz slobodan
Sljedeći članakOdržan četvrti Lovački bal Banovine i Pokuplja