Od sutra most Golinja zatvoren za sav promet i pješake

Sutra se za sav promet zatvara most “Golinja” u naselju Donje Taborište sve do 21. prosinca radi rekonstrukcije.

Most se zatvara ranim jutrom već od 7 sati, a očekuje se da će biti otvoren 21. prosinca u 17 sati.

Radi se o mostu preko potoka Golinja u naselju Donje Taborište na državnoj cesti D31, dionica 2 (Pokupsko – Glina).

Za vrijeme rekonstrukcije mosta promet će se odvijati obilaznim pravcem: – Županijskom cestom ŽC3195 Slatina Pokupska – Zaloj – Gračanica Šišineča – Stankovac – Mala Solina – Hađer – Prekopa – Grad Glina.

ili Desni Degoj – Bović – Donja Čemernica – Gornji Viduševac

Brojni stanovnici okolnih mjesta nezadovoljni su ovim rješenjem obilaznih pravaca zbog dužina rute, a i mnogi žive nedaleko od mosta, a morat će do sredine prosinca do svojih domova napraviti veću kilometražu kako bi došli svojim kućama.

Djeca s područja Donjeg i Gornjeg Taborišta bit će odsječena od škole u Pokupskom, dok organizirani prijevoz okolnim putem za sada nije organiziran. U velikim problemima bit će i poljoprirednici s tog područja. Cijelu situaciju komentirao je gradski vijećnik Grada Gline iz Gornje Bučice Mario Božurić:

“Što se tiče spojne veze između Taborišta i Bučice, ona neće postojati, barem po ovome što za sada znamo. Ako se taj most sruši i zatvori, to će biti jako veliki problem za žitelje ovog kraja. Mislim da je to nedopustivo i ne vjerujem da je to nekom palo na pamet. Morat ćemo povući neke poteze! Nitko ne može zatvoriti cestu a da nije napravio alternativni prolaz.”

Podsjećamo, most će biti zatvoren punih 75 dana.

Prethodni članakŽupljani župe Bučica odali počast poginulima u Domovinskom ratu
Sljedeći članakVeliki dio Gline u petak bez struje