Obilježen Dan državnosti u gradu Glini

Povodom Dana državnosti, kojeg Hrvatska obilježava u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine, u Glini je ispred spomen obilježja “Suza” odana počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata.

Vijence je položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Grada Gline, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Jankovićem, izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije na čelu s vijećnicom u Županijskoj skupštini Sanjom Štingl Vlašić, predstavnici brojnih političkih stranaka, ustanova i udruga koje djeluju na području grada Gline.

– Svim građankama i građanima grada Gline želim sretan Dan državnosti. Danas se prisjećamo konstituiranja prvog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. Naravno, uloga Hrvatskog sabora u državotvornosti je velika i iz tog se razloga na današnji dan sjećamo svih onih koji su dali doprinos u stvaranju Republike Hrvatske. Tom prigodom u gradu Glini prisjećamo se svih žrtava Domovinskog rata, svih branitelja i civila koji su svoje živote položili za slobodnu Domovinu. Neka im je vječna slava i hvala – poručio je gradonačelnik Janković.

Nakon polaganja vijenaca služena je Sveta misa u župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka.

Prethodni članakGlinske odbojkašice odnijele zlato na međunarodnom Turniru zmajeva
Sljedeći članakMALI GRADAC Ukradene hrastove daske