Novi laboratorijski uređaji za glinski Dom zdravlja

U Ispostavi Glina Doma zdravlja Petrinja svečano su u utorak, 18. siječnja puštena u rad dva nova uređaja za laboratorijsku dijagnostiku – biokemijski i hematološki analizator. Uređaji su vrijedni oko 270.000 kuna, a zajednički su ih financirali Sisačko-moslavačka županija, Grad Glina i Dom zdravlja.

U narednom periodu gotovo 15. 000 stanovnika Gline, Topuskog i Gvozda imat će puno kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Zahvaljujući sredstvima Sisačko-moslavačke županije, Grada Gline, Doma zdravlja Petrinja Ispostave Glina za dijagnostički laboratorij u Glini, koji je izvan standarda zdravstvene zaštite i financira se iz sredstava koja nisu ugovorena sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, nabavljena su dva izuzetno vrijedna uređaja za laboratorijsku dijagnostiku – biokemijski i hematološki analizator, čija je vrijednost oko 270.000 kuna.

Prilikom svečanog puštanja u rad ovih dvaju uređaja, ravnatelj Doma zdravlja Petrinja doktor Zdenko Matijašec izrazio je zadovoljstvo uspješnom suradnjom sa Sisačko-moslavačkom županijom i Gradom Glinom te zajedničkim financiranjem uređaja.


Natalija Raič, voditeljica medicinsko – biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Petrinja Ispostave Glina, objasnila je o kakvim je točno uređajima riječ i za koje će se analize oni koristiti.

Dnevno se u dijagnostičkom laboratoriju u Glini obradi i do 100 pacijenata.

Glina je za kupnju novih uređaja iz svog proračuna izdvojila oko 100.000 kuna, rekao je gradonačelnik Stjepan Kostanjević i nastavio:

Ovo je dobar primjer zajedničke skrbi grada i županije za stanovnike ovog područja, naglasio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je svečano i pustio u rad nove analizatore.

Župan je naglasio kako će Županija i dalje nastaviti ulagati u povišeni zdravstveni standard svojih stanovnika, a stanovnicima Gline obećao je kako se glinski laboratorij neće ukidati.

U svojstvu zamjenice glinskog gradonačelnika, ali i ginekologinje u glinskom Domu zdravlja, svečanosti puštanja u rad dvaju novih dijagnostičkih uređaja nazočila je i doktorica Sanja Štingl Vlašić.

Štingl Vlašić osvrnula se i na ostale zdravstvene usluge na području Gline i okolice.

Nakon svečanog puštanja u rad biokemijskog i hematološkog analizatora, županu Žiniću i gradonačelniku Kostanjeviću djelatnici glinskog Doma zdravlja izvadili su krv koja će biti analizirana upravo na ovim novim uređajima.

 

Prethodni članakSnijeg ponovno pada širom Banovine
Sljedeći članakPrva noć muzeja u Glini u petak, 27. siječnja