Ministarstvo: Mobilni timovi danas u Novom selu Glinskom i Sibiću

Foto: Sisačka biskupija

Mobilni timovi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u nedjelju su stigli u Novo selo Glinsko i Sibić kako bi ruralnom stanovništvu na potresom pogođenom području olakšali prijavu zahtjeva za obnovu.

Jučer je pak prikupljeno 48 zahtjeva u selima Pecki i Strašnik, izvijestili su iz Ministarstva graditeljstva.

“U narednim danima otvorit ćemo i izmještene urede na području Siska i Gline tako da će građani imati puno više mogućnosti i smjernica oko predaje zahtjeva“, najavio je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

VEZANE VIJESTI
Marinbrod i Brest Pokupski: Postavljeni mobilni timovi za prijavu šteta od potresa i "zeleni" imaju pravo na prijavu štete

Za prijavu zahtjeva za obnovu aktivan je i izmješteni ured Ministarstva graditeljstva u Petrinji, na adresi Trg Matice Hrvatske 18.

“Aktiviranjem mobilnih timova i otvaranjem izmještenog ureda u Petrinji, na području Banovine želimo stanovnicima maksimalno olakšati cijeli proces predaje zahtjeva za obnovu koji su nam preduvjet za pokretanje organizirane obnove”, rekao je Horvat te napomenuo da će obnovu na terenu provoditi Fond za obnovu i Središnji državni ured za obnovu.

VEZANE VIJESTI
SMŽ Mobilni timovi za psihološku i psihijatrijsku podršku

Zahtjevi se mogu predati osobno ili putem pošte na adresu Ministarstva graditeljstva u Zagrebu, a ministar Horvat najavio je da će uskoro biti predstavljena i digitalna platformu eObnova uz pomoć koje će se zahjevi također moći predavati.