Među alkoholiziranim vozačima tijekom vikenda, jedan zaustavljen i u Glini

Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,9 promila

Foto: MUP ilustracija

U petak, 21. travnja oko 15 sati, u mjestu Golubovac Divuški, općina Dvor, zaustavljen je 42-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,35 promila u naseljenom mjestu vozio brzinom od 107 km/h. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 22 sata u mjestu Rajić na novljanskom području, zaustavljen je 43-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,82 promila upravljao automobilom novogradiških registracija. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu, gdje je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 20 dana uvjetno na godinu i novčanom kaznom u iznosu od 40 eura.

VEZANE VIJESTI
​Recidivistu određeno 15 dana zadržavanja

U nedjelju, 23. travnja, oko 00.40 sati, u mjestu Donje Komarevo na sisačkom području, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,79 promila upravljao 58-godišnjak. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

VEZANE VIJESTI
Sa stabla ukrao pet lovačkih kamera

U isto vrijeme, u Ulici Hrvatskog proljeća u Dvoru, zaustavljen je 36-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,44 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. Do otriježnjenja je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenog prekršaja protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Također je u Zagrebačkoj ulici u Lekeniku, zaustavljen 52-godišnjak kojemu je isteklo važenje vozačke dozvole, a upravljao je automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,66 promila. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu.

Samo par minuta kasnije, u Ulici Gordana Lederera u Hrvatskoj Kostajnici, zaustavljen je automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao 25-godišnjak. Smješten je u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

VEZANE VIJESTI
Građanin policiji dragovoljno predao 50 komada streljiva

Istoga dana, oko 19.40 sati u ulici Stjepana i Antuna Radića u Glini, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili automobil sisačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,9 promila upravljao 55-godišnjak. Do otriježnjenja je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, priopćili su iz PU sisačko-moslavačke.

Prethodni članakPanel diskusija na temu prava pacijenata u Hrvatskom domu
Sljedeći članakJavni natječaj za financiranje programa i projekata udruga na području grada Gline