KREĆU PROJEKTI ENERGETSKE OBNOVE OSNOVNIH ŠKOLA U GLINI, TOPUSKOM I GORI

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić danas je u prostorijama OŠ Glina nazočio početnoj konferenciji i predstavljanju projekata usmjerenih na izradu projektne dokumentacije energetske obnove osnovnih škola u Glini, Topuskom i Gori. Predstavljanju projekata su uz župana prisustvovali i zamjenica glinskog gradonačelnika Sanja Štingl-Vlašić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije Darjan Vlahov, direktor Planetarisa Natko Bilić te ravnatelji triju osnovnih škola.

Župan Žinić zadovoljan je projektom energetske obnove osnovnih škola jer će značajne uštede energije od 60% povoljno utjecati na poboljšanje standarda školaraca…


Izuzetno zadovoljna projektom energetske obnove osnovnih škola je i zamjenica glinskog gradonačelnika Sanja Štingl-Vlašić koja ističe kako Glinu svako ulaganje u školstvo posebno veseli..

 

Što se sve na školama planira obnoviti pojasnio je Natko Bilić, direktor Planetarisa, tvrtke specijalizirane za suvremena energetska rješenja…

U izradu glavnog projekta energetske obnove spomenutih osnovnih škola kreće se zahvaljujući projektima financiranima sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u visini 75%, dok će ostalih 25% osigurati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projektima će biti osigurana ušteda prosječne godišnje potrebne toplinske energije za čak 60%, značajno smanjiti emisija ugljikovog dioksida te povećati kvaliteta i ugodnost boravka u objektu uz pozitivan utjecaj na okoliš.

Prethodni članakVIDEO – 170. obljetnica himne u Glini
Sljedeći članakSrednja škola Glina organizirala predstavu “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”