Humanitarnom projekcijom filma “Ma Ma” u Glini su se prikupljala sredstva za liječenje raka dojke

Humanitarnom projekcijom filma “Ma Ma” sinoć je u prepunoj dvorani Hrvatskog doma u Glini svoj doprinos kampanji Europe Donne Hrvatska “Darujmo ružičasti život” dala i Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Sisačko-moslavačke županije. 

Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Sisačko-moslavačke županije pridružila se realizaciji kampanje “Darujmo ružičasti život” koju provodi Europa Donna Hrvatska, organizacija koja radi na podizanju svijesti žena Europe o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje raka, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb, a radi i na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti. Kroz kampanju, koja je počela 2013. godine, prikupljaju se sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje kojim bi se oboljelim ženama olakšalo mukotrpno i dugotrajno liječenje.

VEZANE VIJESTI
"Znanjem protiv raka dojke"

Kroz humanitarnu projekciju filma “Ma Ma” i prigodni program Srednje škole Glina povodom Međunarodnog dana žena, a kroz koji su prezentirani životi i djelovanje istaknutih hrvatskih likovnih umjetnica i književnica kroz povijest te žena koje su značajne za hrvatsku sadašnjost, sredstva za kupnju aparata prikupljale su Glinjanke i Glinjani. Sve se odvijalo u organizaciji Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Sisačko-moslavačke županije, a domaćice su bile glinske Katarine. Njihovu predsjednicu dr. Sanju Štingl – Vlašić upitali smo odakle ideja za organizaciju ove humanitarne akcije.


Ulaznice za projekciju filma posjetitelji su mogli kupiti po cijeni od 20 kuna, a doktoricu Štingl – Vlašić pitali smo koliko je sredstava prikupljeno u Glini.

VEZANE VIJESTI
Glina obilježava Dan narcisa-posvećen prevenciji raka dojke

Žene “Katarine Zrinske” uključuju se u brojne humanitarne akcije, rekla nam je predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

Tako su se u Glini okupile “Katarine” iz Siska, Petrinje, Novske, Kutine, Hrvatske Kostajnice, Gvozda, Topuskog, Sunje, Majura, Jasenovca, Martinske Vesi i naravno domaćice – glinske “Katarine”. Reakcije nakon filma “Ma Ma”, čiji je redatelj Julije Medema, a u glavnoj ulozi nezaposlene učiteljice s dijagnozom raka dojke je Penelope Cruz, bile su zaista emotivne.

Roksandić je uputila i čestitku svim stanovnicama Sisačko-moslavačke županije povodom Međunarodnog dana žena.

Projekciji filma i prigodnom programu povodom Dana žena nazočio je i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.

VEZANE VIJESTI
U utorak, 7. ožujka u Glini – Humanitarna projekcija filma “Ma Ma”

U organizaciji ove humanitarne akcije sudjelovao je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a SMŽ i župan Ivo Žinić.

Zbog poražavajućih podataka da svaka osma žena u Hrvatskoj boluje od raka dojke, a da se pritom on može izliječiti u ranoj fazi otkrivanja, i župan Žinić naglasio je kako je prevencija najvažnija.

Nakon projekcije filma, župan je svim damama poklonio ruže te istaknuo kako svi zajedno možemo učiniti puno više za ravnopravnost žena u društvu.

A za sve navedeno trebamo biti zdrave. Zato, počnimo već danas brinuti o svom zdravlju i ne dozvolimo da nas opake bolesti, poput raka dojke, spriječe u ostvarivanju naših snova i ciljeva.

Prethodni članakMeđunarodni dan žena obilježen u Glini; gradonačelnik djelatnicama gradskih ustanova uručio ruže
Sljedeći članakTradicionalna martovska smotra banijskih domaćica održana po 12. put