Hit predstava stiže u Hrvatski dom

Petak od 20 sati

Foto: Kazalište Moruzgva

Predstava Kazališta Moruzgva u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku predstavlja hit predstavu pod nazivom “Jel’ tako, Zorane?”.

Radnja je adaptacija po književnom predlošku virtuoskinje kratkih priča Tanje Mravak, koja je minijaturu napisala upravo za tu svrhu.

Priča, a tako i buduća predstava, u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Vječno pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti. Upravo je prepoznavanje na ljudskoj osnovi jedna od bazičnih kvaliteta Tanjinog pisma, na ćemu će se inzistirati i u kazališnoj formi u adaptaciji i režiji Tamare Damjanović, dok će osobe na sceni iznijeti Ecija Ojdanić (u alternaciji s Barbarom Nolom), Goran Grgić (u alternaciji s Vedranom Mlikotom), Csilla Barath Bastaić (u alternaciji s Ivom Kraljević) Paško Vukasović (u alternaciji s Ivanom Čuićem) te Petra Svrtan (u alternaciji s Ivom Šimić).

Cijena ulaznice je 30 kuna.

Foto: Grad Glina

Uloge:

Ecija Ojdanić/Barbara Nola

Vedran Mlikota/Goran Grgić

Csilla Barath Bastaić/Iva Kraljević

Petra Svrtan/Iva Šimić Šakoronja

Paško Vukasović/Ivan Čuić

Scenografkinja: Alma Trtovac

Kostimografkinja: Marita Ćopo

Oblikovatelj svjetla: Luka Matić

Skladateljica: Katarina Ranković

Fotografkinja: Vladimira Spindler

Prethodni članakBREZOVO POLJE Pokušaj ubojstva nakon verbalnog sukoba
Sljedeći članakGlinski kickboksači osvojili pet medalja na dva jaka turnira