Glinu posjetio 20. naraštaj Visoke dočasničke škole

Posjet su završili paljenjem svijeća i odavanjem počasti kod Spomenika “Suza”

Foto: Facebook Grad Glina

U utorak, 7. prosinca polaznici 20. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe u okviru nastave iz predmeta Vojna povijest (“Banovinsko-pokupsko bojište”) i Program nastavnih posjeta, posjetili su Glinu.

Foto: Facebook Grad Glina

U Gradskoj upravi sastali su se s gradonačelnikom Ivanom Jankovićem, koji je ukratko ispričao noviju povijest Gline, istaknuo probleme s kojima se Grad trenutno suočava te o budućim planovima. Susretu je prisustvovala i pročelnica JUO Katica Filipović.

VEZANE VIJESTI
Program 30. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području
Foto: Facebook Grad Glina

Polaznici Visoke dočasničke izobrazbe i njihovi mentori, s gradonačelnikom Jankovićem, posjet su završili paljenjem svijeća i odavanjem počasti svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u Glini kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilima “Suza”.

Foto: Facebook Grad Glina

Visoka dočasnička izobrazba 4. je i najviša razina slijedno-rastuće izobrazbe dočasnika iz OSRH i zemalja u okruženju, operativno-strategijske razine i združenog karaktera. 20. naraštaj čini 15 polaznika, od čega 12 iz OSRH te po jedan iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Prethodni članakMladi Glinjanin pijan bježao policiji
Sljedeći članakBesplatna kino projekcija za glinske mališane