GLINA Zahvala medicinskog osoblja HGSS-u i volonterima

Nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. zdravstveni sustav u gradu Glini i okolici našao se u vrlo nezavidnoj situaciji.

U potresu je teško stradala zgrada Doma zdravlja Petrinja, ispostava Glina. Liječničke ordinacije prilično su oštećene, uništen je dio opreme, a liječnici nisu mogli nastaviti s normalnim radom. Ljekarne u gradu su također oštećene i bile nesigurne za rad te se javio problem kako osigurati lijekove kroničnim bolesnicima kojima bi se stanje bez njihove stalne terapije vrlo brzo moglo pogoršati.

VEZANE VIJESTI
GLINA Sjedište Crvenog križa na novoj lokaciji

U tom trenutnku rodila se ideja o privremenom terenskom timu liječnika-volontera i patronažne sestre u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja te je Tim započeo s radom 31.12.2020. te je do 3.1.2021. obilazio dnevno 15-ak bolesnika kojima su hitno potrebni njihovi lijekovi ili neke druge osnovne potrepštine.

Osim na području samog grada Gline timovi HGSS-a u suradnji s liječnikom-volonterom i patronažnom sestrom obilazili su okolna sela: Mali Gradac, Majske Poljane, Donji Viduševac, Gornji Viduševac, Šatornja, Zlonoge, Kihalac, Banski Grabovac…

VEZANE VIJESTI
APEL LIJEČNIKA Omogućite nam brze testove na Sars-Cov-2 u Glini

Glinsko medicinsko osoblje zahvaljuje HGSS-ovim timovima s liječnicima volonterima i patronažnom sestrom doma zdravlja Glina što su brinuli o njihovim pacijentima na terenu do 4.1.2021. kada su ponovno uspostavljeni medicinski informatički sustavi u ordinacijama te je omogućeno slanje e-recepata, a otvorene su i ljekarne čije su zgrade u međuvremenu obišli statičari.

Također, zahvaljuju svim volonterima koji su se brinuli da u stacionaru evakuiranih stanovnika na lokaciji pilana Sherif svi budu zbrinuti u skladu sa svojiim zdravstvenim stanjem i potrebama.

VEZANE VIJESTI
TERENSKI TIM u sastavu HGSS sa liječnicom i patronažnom sestrom obilazi ljude na području grada Gline

U nadi da ćemo se što prije vratiti našem starom zdravstvenom standardu, zahvaljujemo svima koji su nam pomogli prebroditi nekoliko prvih najtežih dana nakon potresa, stoji u zahvali glinskog medicinskog osoblja.

Prethodni članakGRAD GLINA Građani pogođeni potresom mogu podnijeti zahtjev za jednokratnom novčanom pomoći
Sljedeći članakGLINA Evo gdje po namirnice, stočnu hranu i građevinski materijal