GLINA: Potpisani ugovori o financiranju rada udruga u kulturi i braniteljskih udruga

U prostoru Gradske uprave Grada Gline danas je upriličeno potpisivanje ugovora o financiranju programa rada udruga koje se bave kulturnom djelatnošću, promicanjem i očuvanjem kulture glinskog kraja te rada braniteljskih udruga u 2017. godini za što su sredstva osigurana iz Proračuna Grada Gline za 2017. godinu.

Ukupno 17 udruga, od čega 11 koje se bave kulturnom djelatnošću, promicanjem i očuvanjem kulture glinskog kraja, Udruga mažoretkinja “Glinske banice” te 5 braniteljskih udruga, potpisalo je s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem ugovore o financiranju svojih programa. Iz proračuna Grada Gline u 2017. godini tako je za udruge koje se bave kulturnom djelatnošću izdvojeno 100.000 kuna, a za braniteljske udruge 50.000 kuna.


Josip Vrbanac, predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Gline zahvalio je gradonačelniku na pomoći, a kaže kako će dobivena sredstva biti utrošena za kulturno-umjetničko djelovanje umirovljenika Grada Gline i za športske susrete.

Suradnjom s gradonačelnikom i Razvojnom agencijom Grada Gline zadovoljan je i Ivica Knežević, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a SMŽ.

Riječi zahvale uputio je i Josip Gregurić, predsjednik Udruge Jukinac.

Nikola Žarinac, predsjednik Zavičajnog kluba Joševica, naglasio je da bi trebala postojati veća suradnja između samih udruga na području Grada Gline, a gradonačelniku je zahvalio na podršci.

Gradu Glini na praćenju od samog osnutka 1998. godine zahvalio je Zoran Kirinić, predsjednik Udruge mažoretkinja “Glinske banice”.

Uspjesi, kvalitetna međusobna suradnja, razvoj i napredak udruga, a onda i Grada Gline, mora nam svima biti na prvom mjestu, složili su se sudionici sastanka u Gradskoj upravi Grada Gline.

Prethodni članakVIDEO – Završni predizborni skup HDZ-a Grada Gline 17.05.2017
Sljedeći članakStjepan Kostanjević novi – stari gradonačelnik