FOTO/VIDEO Započeli radovi gradnje tri nove višestambene zgrade

Planirani završetak radova 57 stanova je kraj godine

Nakon što je sa suradnicima obišao područje Petrinje i Nebojana, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u Glini je nazočio obilježavanju početka radova gradnje tri nove višestambene zgrade sa 57 stanova.

Zgrade se financiraju iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020., podsjetio je ministar Bačić:

„Čija je vrijednost 5,9 milijuna eura bez PDV a. Ukupno se na području Sisačko moslavačke županije gradi 20 takvih zgrada, a 17 ih je u izvođenju s ove tri. Taj projekt i program se dovršava. Planirani završetak radova je kraj ove godine. Ukupno 20 višestambenih zgrada sadrži 305 stanova. Ove tri zgrade, svaka po 19 stanova, znači da je njima će biti omogućena izgradnja 57 stanova. I ove će zgrade će, kao i druge zgrade koje se grade i koje ćemo graditi na području Sisačko moslavačke županije, biti prioritetno namijenjene našim sugrađanima koji su u kontejnerskim naseljima, a koji su bili u državnim stanovima ili koji su bili u svojim stanovima i u kojima su bili suvlasnici.“

VEZANE VIJESTI
Pristigle ponude za izgradnju višestambenih zgrada u Glini

Ukupno se u Glini radi o 109 stanova koji su namijenjeni za sugrađane nastradale u potresu, potvrdio je gradonačelnik Ivan Janković:

“Tempo je zadovoljavajući, jako dobar. To je po meni jedan od boljih primjera i modela obnove koji možemo vidjeti u cijeloj poslijepotresnoj obnovi. Ja sam zagovornik takvog modela od samog početka i nadam se da će sad i ovaj dio to pokazati i da će biti još putem APN-a, što smo i spominjali u nekoj urbanoj obnovi grada Gline.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Kosovski ministar obišao Drvni centar Glina

Ljudi su su ovdje uglavnom i zadržali. Doduše, u kakvom takvom smještaju, neki u nekim improviziranim kućicama, neki u kontejnerima. Ali stanovništvo je više manje ovdje ostalo i ovo je lijep prizor za sve one koji čekaju svoj novi stan.”

Stanovi će, kada budu gotovi, biti kompletno uređeni i opremljeni za stanovanje, potvrdio je gradonačelnik.

Prethodni članakVIDEO 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Gline- AKTUALNI SAT
Sljedeći članakUpravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,07 promila