Europski tjedan prevencije raka vrata maternice obilježen u Glini

S ciljem podizanja svijesti o bolesti i mogućnostima sprječavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice svake se godine diljem Europe, a na inicijativu Europske asocijacije protiv raka vrata maternice, obilježava Europski tjedan prevencije raka vrata maternice. Ove godine u razdoblju od 22. do 28. siječnja intenzivnim kampanjama, a jednu od njih imali ste prilike čuti i u našemu programu, želi se još jednom naglasiti važnost dobre zdravstvene edukacije u zaštiti zdravlja žena, pomažući im da razumiju važnost pravodobne prevencije raka vrata maternice i motivirajući ih na korištenje dostupnih zdravstvenih pregleda i usluga.

VEZANE VIJESTI
Dr. Sanja Štingl – Vlašić pozvala sve Glinjanke i Glinjane na obilježavanje Dana narcisa

Navedeno je bilo povod obilježavanja Europskog tjedna prvencije raka vrata maternice i u Glini, i to u Ginekološkoj ordinaciji doktorice Sanje Štingl-Vlašić, jedine ginekologinje na području Banovine. Za tridesetak istaknutih žena u našoj lokalnoj zajednici održano je predavanje i upriličen prigodni domjenak nakon čega su zamoljene da budu ambasadorice prenošenja važnosti prevencije raka vrata maternice te da i one same druge žene potaknu na redoviti odlazak kod ginekologa.

VEZANE VIJESTI
Dan svete Agate i Dan crvenih haljina Glina

Među ambasadoricama je bila i naša Matea Srebačić, a doktorica Štingl – Vlašić još jedanput je istaknula kako je rak vrata maternice izlječiv i kako od njega nijedna žena ne bi smjela umrijeti, a prevencija je najvažnija.


Uz ginekologinju Štingl-Vlašić, predavanje je održala i epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i koordinatorica Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice za našu županiju.

VEZANE VIJESTI
Grad Glina osigurat će besplatne školske udžbenike za osnovnoškolce

Dakle, počnimo već danas. Prevencija je najvažnija! Budimo odgovorne i obavimo pregled kod ginekologa na vrijeme!

Prethodni članakKUU Viduševac obogatit će večerašnji program Noći muzeja u Glini
Sljedeći članakGlina bogatija za novo vodovodno vozilo