Domaćin ukupni pobjednik 8. seoske olimpijade Marinbrod

Iako je kiša omela da se 8. seoska olimpijada Marinbrod održi prvu subotu u rujnu, entuzijazam, želja za druženjem i natjecanjem pobijedili su vremenske neprilike i ona je održana tjedan dana kasnije. Bogatstvo starih seoskih sportova nudi svakom zainteresiranom pojedincu da se okuša barem u jednom: od nošenja jajeta u žlici i guranja bale sijena, preko seoske alke, borbe na gredi, bacanja potkove i skakanja u vreći do skoka u dalj s mjesta, bacanja kamena s ramena i potezanja užeta. Stjepan Žinić, jedan od organizatora Olimpijade, ispričao nam je koliko je ekipa nastupilo:


Nekada je i razbijanje lonca bilo jedna od disciplina, no zbog velikog broja sportova izbačena je kao najmanje atraktivna. 8. seosku olimpijadu Marinbrod i ove je godine organizirao Zavičajni klub Marinbrod. Predsjednik Kluba Ivo Žinić pojasnio je zašto je olimpijada uopće pokrenuta:

Žinić je godinama nepobjediv u borbi na gredi. Ali, nije snaga ono što ga drži na tronu:

Upravo je Ivan Jerman ove godine bio najbolji u bacanju kamena s ramena, a njegova ekipa Glinska Poljana, Slana, Vratečko imala je tri najduža hica, sva tri preko devet metara:

Gledatelji su od samog početka pa sve do kraja zdušno bodrili svoje i navijali za sve natjecatelje bez obzira iz koje ekipe dolazili. A led su probili skakači u vrećama. Pobijedila je Mirela Radić iz Prekope, koja je skakala za ekipu Male Soline, i nije samo pobijedila suparnike, već i tremu:

Štefica Šebek  i Nikola Maričković pokušali su pobijediti u seoskoj alci za ekipu Slatine Pokupske. Bili su blizu, na podjeli drugog mjesta, za koje su se također morali dobro oznojiti:

Ali se pripremala, barem tako kažu, ekipa iz Jukinca, koja je uz bučnu podršku svoje ekipe pobijedila u guranju sijena. Sanja Gregurić i Goran Cestarić dobro su se namučili:

Na kraju, sve je završilo kako je počelo i cijelo vrijeme trajalo, druženjem, a oni najborbeniji strpit će se godinu dana da pokušaju pobijediti one najbolje. A ono što je najvažnije, kući su svi otišli veseli i puni priča za sve one koji su propustili biti na 8. seoskoj olimpijadi Marinbrod.

Prethodni članakNa 3. Maratonu Glina 80 natjecatelja
Sljedeći članakVIDEO – 3. Sjednica gradskog vijeća Grada Gline