Dom za starije osobe Glina prigodno obilježio Međunarodni dan starijih osoba

Pjevanje, kuglanje i druženje uz slastice i kolače

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava svake godine 1. listopada, Dom za starije osobe Glina organizirao je za svoje korisnike prigodni domjenak te glazbeni nastup čiji su se prostorni uvjeti pokazali prikladnima za organizaciju takvog događaja uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Ravnateljica doma Renata Tominović-Ceković obratila se prisutnima, čestitala Međunarodni dan starijih osoba uz riječi: „Želimo vas zagrliti pjesmom“. Korisnici su pjevali, kuglali na svježem zraku, a dio korisnika je uživao na svojim prozorima, dobre energije nije nedostajalo. Na bogatom jesenskom stolu je bilo obilje domaćih kolača i slastica. Ravnateljica i djelatnici doma su na današnji dan željeli zagrliti pjesmom svoje korisnike te ublažiti nimalo laku svakodnevnicu koji svoje teške dane provode daleko od očiju bližnjih i dodira s vanjskim svijetom.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi. Nužno je osigurati životni okoliš, koji se može prilagoditi kako zdravstvenim tako i socijalnim potrebama i funkcionalnoj sposobnosti starijih osoba.

Zdrave, aktivne starije osobe važan su resurs svojim obiteljima, zajednici i ekonomiji cjelokupnog pučanstva.

Dom za starije osobe Glina nastoji svojim korisnicima u Domu što više pružiti osjećaj obiteljskog zajedništva, ljubavi i topline. Bio je to jedan lijep, sunčan, ugodan i duhovno ispunjen dan za sve korisnike i djelatnike Doma.

Neka ovaj dan ispuni sve nas srećom i radosti te nam ostane u lijepom sjećanju.

Sretan vam Međunarodni dan starijih osoba!, poručili su iz Doma

Prethodni članakI u petak radovi na dalekovodu
Sljedeći članakDani sjećanja u Gornjoj Bučici i Maloj Solini