Braniteljska glazbeno-scenska predstava i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a u Glini

Braniteljska glazbeno-scenska predstava te izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a bit će održane u ponedjeljak, 24. listopada 2016. s početkom u 17.30 sati u Hrvatskom domu u Glini.

Kroz scensku priredbu bit će predstavljene i dvije knjige koje opisuju obranu grada Vukovara i preživljavanje u tri srpska logora (Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica). Sve se odvija u suradnji sa Gradom Glina i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Stjepana Kostanjevića.

Knjiga “Ne plači, moj dobri Anđele” autora Damira Plavšića opisuje obranu Sajmišta, Priljeva i Borova Naselja, predaju hrvatskih branitelja te preživljavanje u srpskim koncentracijskim logorima Stajićevo, Niš i Sremska Mitrovica.

Knjiga ””58″ HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca” autora Damira Markuša opisuje kako je 58 dragovoljaca HOS-a branilo grad Vukovar i Bogdanovce te proboj preživjelih HOS-ovaca iz Vukovarskog obruča – “HOS-ova štafeta smrti”.

Predstavljanje knjiga bit će u formi glazbeno-scenske priredbe u kojoj će sudjelovati članovi KUU-a Viduševac iz Viduševca.

Tekstove knjiga Damira Plavšića i Damira Markuša čitat će profesorica Hrvatskog jezika Ljerka Iharoš.

Ispred Kino dvorane bit će postavljena i izložba ratnih fotografija koje su na prvoj liniji obrane Sajmišta fotografirali dragovoljci HOS-a.

Vidimo se u ponedjeljak, 24. listopada u 17.30 sati u Hrvatskom domu u Glini!

Prethodni članakSvjetski, a naše – Dan kravate obilježen u Glini
Sljedeći članakObavijest Vodovoda Glina korisnicima vodne usluge na području grada Gline