Bogoslužni prostor župe Bučica blagoslovio biskup Vlado Košić

S biskupom je koncelebrirao domaći župnik Vedran Pejak Pašić

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 7. studenoga misno slavlje u novom bogoslužnom prostoru župe Bučica tijekom kojeg je taj prostor i blagoslovio. S biskupom je koncelebrirao domaći župnik Vedran Pejak Pašić.

Foto: Sisačka biskupija

U homiliji biskup je tumačio pročitanu Božju Riječ te rekao da ona ove, 32. nedjelja kroz godinu govori kako je Bog uvijek na strani siromaha. I udovica, koja je u Sarfati sidonskoj primila proroka Iliju, i udovica koja je pred Isusom u hramsku riznicu ubacila sve što je imala, bile su siromašne. Međutim pred Bogom bile su to osobe bogate srcem, dobrom i ljubavlju. Zato ih je Gospodin pohvalio i stavio svima nama za primjer. Zato što još ne možemo koristiti župnu crkvu sv. Antuna biskupija je podigla ovu dvoranu da se u njoj može okupljati župna zajednica.

VEZANE VIJESTI
Župljani župe Bučica zajedno za bolju sigurnost prometa
Foto: Sisačka biskupija

No, obnovit će se i sagraditi sve porušeno, ali nama je na  prvom mjestu graditi živu Crkvu, a to je naše crkveno zajedništvo te se odlikovati gostoljubivošću i darežljivošću, koja međutim nije u materijalnoj nego u duhovnoj vrijednosti.

Foto: Sisačka biskupija

Kod oltara posluživali su Stjepan Grahovac i Marko Cvetković.

Prethodni članakZa glinsku mladost prikupljeno 45.000 kuna!
Sljedeći članakFOTO/VIDEO Započela Međunarodna obrazovna konferencija u OŠ Glina