Bogat četverodnevni program obilježavanja Dana Grada Gline 2016.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević poziva sve građanke i građane Gline, posebno branitelje, članove njihovih obitelji te udruge proizašle iz Domovinskog rata na četverodnevno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana Grada Gline.

Program obilježavanja počinje u četvrtak, 4. kolovoza od 20 sati u Hrvatskom domu svečanim otvaranjem izložbe fotografija iz Domovinskog rata, a potom od 21 sat na ŠRC-u Banovac očekuju vas Garavuše!

 

Ponosno i zajedno proslavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!Bogat sportski, kulturno-umjetnički i zabavni program u Glini vas očekuje u petak, 5. kolovoza!

U 11:00 sati na ŠRC-u Banovac počet će turnir u odbojci na betonu! U Jelačićevom parku od 15:00 sati lovačke i ribolovne udruge pripremat će svoje specijalitete koje će u večernjim satima i podijeliti svim posjetiteljima! U parku će biti upriličena i izložba tradicijskih i umjetničkih obrta, a od 18 sati očekuje vas mimohod i nastupi brojnih KUD-ova! Od 21 sat na ŠRC-u Banovac sve prisutne zabavljat će popularni Dražen Zečić!

 

Drage sugrađanke i sugrađani, poštovani branitelji i prijatelji te dragi gosti ponosne i lijepe nam naše Gline, gradonačelnik Stjepan Kostanjević i predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Grudenić pozivaju vas na ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Gline u subotu, 6. kolovoza!

Program počinje u 09:00 sati polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja u ulici Tomislava Roma. U 09:30 sati u Hrvatskome domu bit će održana Svečana sjednica Gradskog vijeća , potom će od 11:00 sati biti služena Sveta misa u Župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka, dok vas na ŠRC-u „Banovac“ od podneva očekuje turnir u košarci. Svečano otkrivanje ploče ulice 2. Gardijske brigade „Gromovi“, Ulice Specijalne jedinice policije „OSA“ i Ulice 20. Domobranske Pukovnije Glina bit će upriličeno u 12:15, a u prostoru iza zgrade Gradske uprave moći ćete pogledati izložbu vojnih vozila, naoružanja i opreme!

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović pobjeda Oružanih snaga RH u Domovinskom ratu i predaja 21.korpusa neprijateljske vojske bit će obilježene u 13:30 kod spomen obilježja u Gornjem Viduševcu.

U 17:00 sati bit će upriličeno polaganje vijenaca u Maloj Solini, nakon čega će biti posvećeni radovi na obnovi Crkve Ranjenog Isusa, a potom će biti služena i Sveta misa u Maloj Solini -„Preobraženje“. Tijekom večeri u Maloj Solini zabavljat će vas grupa „Sjaj“!

A na ŠRC-u Banovac u 21 sat počinje Koncert grupe Psihomodo pop!

 

I u nedjelju, 7. kolovoza budite u Glini!

Od 08 sati ujutro očekuje vas 6. memorijalni kup „Darko Lisac“ – na „Bajeru“, a od 18 sati na ŠRC-u Banovac prezentacija borilačkih vještina WU SHU i streličarstva – rukovanje lukom i strijelom!Ovogodišnji program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana grada Gline okončat ćemo na Banovcu koncertom Begina od 21 sat!

Prethodni članakGornja Bučica: 1. vatrogasni kup djece
Sljedeći članakKada kamere zavire iza kulisa