Biciklijada Giro de Banovina 2024. prošla i kroz Glinu

Ruta je bila dužine oko 122 km

U subotu, 8. lipnja održana je Biciklijada Giro de Banovina 2024.

Ruta je bila dužine oko 122 km. Start je bio u Sisku u 8 sati pa preko Petrinje, Gline, Dvora do Hrvatske Kostajnice, potom su vlakom biciklisti vraćeni do Siska. U gradu Glini su predahnuli, domaćini su ih dočekali okrijepom.

Puno aktivnosti u subotu je imao i gardonačelnik Grada Gline Ivan Janković, ali se ipak pridružio i pozdravio bicikliste:

“Današnje aktivnosti započeli smo u Hrvatskom domu sa stručnim predavanjem u organizaciji Agronomskog fakulteta i Hrvatskog lovačkog saveza. Zatim, danas, na ruti Giro de Banovina, povodom Dana županije, biciklisti prolaze kroz naš grad, kao svake godine, dočekujemo ih, pozdravljamo i želimo im sretan put, neka nastave svoje putovanje. I danas, dragi prijatelji iz Velike Gorice, branitelji iz Domovinskog rata, uglavnom članovi 153. brigade. I tako, svim ljudima koji su bili na ovom području u onim danima kada je cijela Hrvatska bila oslobađana, uključujući Glinu. To je niz aktivnosti, jedna pozitivna energija i to nas raduje, kada imamo grd pun događanja, a tada je zadovoljstvo na visokoj razini.”

Tradicionalna cjelodnevna biciklistička vožnja Giro de Banovina održava se u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije, u organizaciji Rekreativne biciklisticke udruge Labudovi i suorganizatora: Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ, Turističke zajednice SMŽ i Biciklističkog saveza SMŽ. Nakon Gline biciklisti su nastavili dalje u pravcu Dvora, potom Unskom dolinom do cilja u Hrvatskoj Kostajnici.

Prethodni članakTraju pripreme za Malonogometni turnir Glina; javljaju se i reprezentativci
Sljedeći članakNa streličarskom natjecanju u Joševici više od 70 natjecatelja