Besplatna trodnevna radionica “Pričanje priča u Glini”

Sudjelovanje na radionici je besplatno

U četvrtak 8. rujna počinje besplatna trodnevna radionica “Pričanje priča u Glini” u sklopu projekta “Konstelacije zajednice”, na kojoj saznajemo kakve sve priče možemo ispričati, kojim sredstvima, iz kojih motrišta i zašto su one važne.

Svi znamo ili mislimo da znamo slušati, pratiti, prepoznavati i razumjeti priče oko nas, a na ovoj radionici polaznici će naučiti pričati priče o baš svemu. Na radionici će usvojiti metode pretvaranja svakodnevnih događaja i doživljenog u zanimljive priče – od priče o vlastitom imenu, putu na posao ili u školu, o prizorima ispred prozora i slično. Svaka priča govori nešto o nama i našem unutarnjem svijetu i načinu kako doživljavamo svijet oko nas. Polaznici će naučiti kakve sve priče mogu biti i zašto su one važne za zajednicu i pojedince.

Pridružite nam se u nizu naših kreativnih radionica koje provodimo u gradovima Glini, Petrinji i Sisku. Nakon izvrsnog ciklusa “Lokalne i poznate priče” u kojima smo do sada ugostili Lanu Barić, Bojanu Burnać, Jelenu Miholjević, Gorana Devića, Miroslava Kirina i Sinišu Matasovića te komplementarnim radionicama ‘Susreti’ u Sisku, nastavljamo drugi ciklus radionica na temu pričanja priča, ovaj put u Glini. Kroz ove radionice, igraonice, susrete i stvaralačke večeri upoznali smo mnoge stanovnike Sisačko-moslavačke županije čije su nas priče obogatile, nasmijale, probudile u nama empatiju, na neki način i zajedništvo u konstelaciji koju nam priređuju životne prilike, svakodnevica.

Budite s nama ova tri dana u predivnoj zgradi Hrvatskog doma u Glini, poručuju organizatori.

Više informacija na: Tel. 01/4640 262, Mob. 098/165 81 86 ili e-mail: [email protected]
Voditelji radionice su Anja Pletikosa, Iva Sušec i Pavle Perković

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a za polaznike je osiguran topli obrok.

Projekt koji u partnerstvu provode Bacači Sjenki, ALD Sisak i udruga Luč ima za cilj ojačati kapacitete organizacija civilnog društva (OCD) iz Sisačko-moslavačke županije (SMŽ)  za rad u zajednici kroz razvoj inovativnih alata i metode rada tijekom same krizne situacije,  a zasnovan je na spoju umjetnosti, kreativnih metoda rada te poticanju i otkrivanju resursa i znanja ljudi sisačko-moslavačkog kraja.

Bacači sjenki su višestruko nagrađivana i hvaljena međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, koja uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, film, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Više informacija o EU fondovima doznajte na: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr
Sadržaj događanja isključiva je odgovornost Udruge Bacači Sjenki.

Prethodni članakProglašena prirodna nepogoda suša
Sljedeći članakSraz škola nogometa Shakhtara i Gline