Angelski susreti po 15. put okupili ljubitelje izvornih pjesama i plesova

U Gornjem Viduševcu nadomak Gline održani su već tradicionalni Angelski susreti – smotra izvornog folklora koja je i ove godine okupila brojne ljubitelje izvornih pjesama i plesova, narodnih običaja te bogate viduševačke i glinske tradicije.

Viduševac je i ove godine, zahvaljujući organizatoru i domaćinu KUU Viduševac, bio mjesto okupljanja onih koji njeguju izvorne pjesme i plesove, čuvajući tako bogatu baštinu predaka i njegujući kulturni identitet rodnog kraja. Na ovogodišnjim 15. Angelskim susretima su, uz organizatore i domaćine, nastupila i društva iz Desinca, Bobovca i Sinja.

“Okupili smo društva iz raznih krajeva i pokazali sve dragocjene vrijednosti koja su ona donijela u naš kraj. Podržalo nas je kao i prethodnh godina mnoštvo posjetitelja, što nam je posebno drago, i nadamo se da ćemo se sljedeće godine okupiti u još većem broju”, poručio je predsjednik KUU “Viduševac” Slavko Crnković te dodao kako su kao domaćini ovom prigodom s KUD-om iz Sinja potpisali i povelju bratimljenja čime su “okrunili” dugogodišnje prijateljstvo.

Angelskim susretima i ove je godine prisustvovao župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je ovom prigodom zahvalio Vidušljanima na čuvanju tradicije i kulture hrvatskog naroda dodavši kako je ovo Hrvatska koju treba upoznati i predstavljati svijetu, kao zemlju u kojoj se može dobro živjeti te pozvao sve da u zajedništvu ovdje grade svoju budućnost i budućnost svoje djece.

Kraj susreta obilježila je podjela zahvalnica sudionicima i zaslužnim podupirateljima manifestacije, a kako bi drugačije završilo još jedno druženje KUD-ovaca već uz još malo pjesme i plesa.

Prethodni članakFOTOGALERIJA Održana jubilarna seoska olimpijada u Marinbrodu
Sljedeći članakOBAVIJEST Kreću nove katastarske izmjere za katastarsku općinu Dvorišće