Najviše zlatno odlikovanje Hrvatskog lovačkog zaveza bučićkom lovcu

Vlado Božurić zaslužio je i primio „Odlikovanje svetog Huberta“

U prostoru DVD-a Bučica u nedjelju, 19. studenoga održana je velika fešta te je obilježen nesvakidašnji događaj i proslavljen 73. rođendan Vlade Božurića.

Naime, zaslužio je i primio najviše zlatno odlikovanje HLS-a „Odlikovanje svetog Huberta“ koje jednom godišnje dobije samo jedan lovac s područja županije što je proslavio sa svojim prijateljima i naravno lovcima.

Slavljenik je zahvalio lovcima LU „Lane“ Bučica na ukazanom povjerenju punih 28 godina koliko je bio predsjednik udruge.

Davne 1986. godine položio je lovački ispit, a već 1991. godine postao predsjednik Udruge koju je vodio sve do 2018. godine. Na samom početku njegova mandata na području Banovine započeo je rat i lovačka udruga ostala je bez lovišta i lovačkog doma.

Unatoč tome, Udruga i je dalje funkcionirala bez lovišta i održavala redovne godišnje skupštine na području Velike Gorice. Po završetku rata krenulo se sa izgradnjom novog lovačkog doma gdje je predsjednik imao ključnu ulogu.

S velikom voljom te puno uloženog truda i vremena iskoristio je sva svoja poznanstva i prijateljstva pri pomoći u izgradnji doma. Svi su mu rado priskočili u pomoć i uz sve lovce iz udruge lovački dom je ubrzo izgrađen.

Uz sve to uložio je svoj trud u unaprjeđenju i razvoju lovstva, lovnog streljaštva te sudjelovao i u osnivanju Županijskog lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije 1994. godine.

Tijekom svog mandata i lovačkog staža odlikovan je odlikovanjima III., II. i I. reda Hrvatskog lovačkog saveza.

Prethodni članakS gradilišta ukrao elektro materijale
Sljedeći članakNastavljena asanacija bunara za ugrožene zajednice s područja Banovine