Stanje po pitanju voda u Glini pod kontrolom

Na snazi su redovne mjere obrane od poplava

Nastavno na komunikaciju s Hrvatskim vodama održan je jučer sastanak Stožera civilne zaštite Grada Gline.

Kakvo je stanje na području grada Gline po pitanju vodostaja i poplava otkrio je gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković:

“ Trenutno je stanje po pitanju voda u samom gradu Glini pod kontrolom, odnosno u redovnim smo mjerama. Imamo nekoliko dionica koje su uglavnom i povijesno poplavljene, to je par gradskih ulica i županijskih cesta. Budući je situacija obzirom na najavu kišnih oborina u idućem razdoblju takva kakva je Stožer civilne zaštite osigurao osigurao je vreće i pijesak u Komunalcu i upućujemo građane u slučaju nekih hitnih intervencija da se jave na broj 112. Nadalje će u koordinaciji vatrogasci Grada Gline, Komunalac, Vodovod i Crveni križ intervenirati budući u samom gradu nasip brani ovaj dio na određenim lokacijama u svrhu regulacije kanalizacijske mreže prepumpavamo od jučer ujutro vodu iz sustava kanalizacije.”

Proteklih godina kod obilnijih oborina dobar dio grada Gline bio je pod vodom, naročito Korzo, podsjetio je Janković:

“ Vidimo da sad to nije slučaj budući je Grad učinio sve po pitanju kanalizacijske mreže. Na same oborine, nažalost, ne možemo utjecati. Vodotok i sustav obrane od poplave su pitanja za koja su u nadležnosti Hrvatske vode. Regulacije vodotokova i odvodnih kanala je nešto što bi trebalo biti prioritetno, ne samo zbog ovakvih situacija kakve imamo kad imamo veće oborine, nego i zbog održivosti poljoprivrede na ovom području.”

Gradonačelnik je potvrdio da je trenutna situacija s vodom za piće dobra te ju nema potrebe prokuhavati.

Prethodni članakOdržan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Gline
Sljedeći članakPrivremeno za sav promet zatvorena ŽC3195