U tijeku su radovi zamjene postojeće rasvjete u LED rasvjetu

Novim tehnologijama trebale bi se ostvariti uštede u potrošnji električne energije

Foto: Facebook Ivan Janković

Na području grada Gline u tijeku su radovi zamjene postojeće rasvjete u LED rasvjetu, objavio je gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković na svom Facebook profilu.

Sam postupak javne nabave pokrenut je prije mandata sadašnjeg gradonačelnika, ali u naknadnim pregovorima s izvođačem, ukupni iznos troška smanjen je za cca 1,5 milijuna kuna (200.000 eura) s obzirom na okolnosti u kojima se Grad Glina nalazi.

Modernizacijom sustava javne rasvjete na području grada Gline zamijenit će se postojeće lampe te dodatno pokriti određena područja gdje dosad rasvjete nije bilo, a samim novim tehnologijama trebale bi se ostvariti uštede u potrošnji električne energije.

Također, za Hrvatsku ulicu i Ulicu žrtava Domovinskog rata Grad je izradio projektnu dokumentaciju i ishodio Građevinsku dozvolu te je u tijeku priprema javne nabave. Budući je koncept rasvjete s „visilicama“ nemoguće vratiti zbog uklonjenih objekata na koje je rasvjeta bila vezana, radovi će obuhvaćati i izvođenje novih stupova i mreže za rasvjetu.

Prethodni članakElektra obavještava o prekidu napajanja električnom energijom
Sljedeći članakUpravljao bez vozačke dozvole neregistriranim mopedom