VIDEO Stipendije za 21 učenika s područja Gline, Topuskog i Petrinje

U narednih 16 mjeseci učenici će primati stipendije u iznosu od 1.000 kuna mjesečno

U Hrvatskom domu Glina potpisane su stipendije s 21 učenikom čije su obitelji nositelji OPG domaćinstava, firmi ili obrta.

O kakvim je stipendijama riječ, pojasnila je ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić-Novosel: “Naša su djeca stradala u potresu. Ovo je treća takva inicijativa stipendiranja, ukupno je uključeno oko 60 djece u ovim akcijama stipendiranja. Učenici su s područja Topuskog, Gline i Petrinje, koji su stradali ili po pitanju obiteljskih ili gospodarskih objekata, učenici iz višečlanih obitelji, vrlo dobrog ili odličnog uspjeha, koji se bore, koji ne odustaju…”

U narednih 16 mjeseci učenici će primati stipendije u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno, što iznosi velikih i hvalevrijednih 336.000 kuna.

Riječ je o inicijativi 74 djelatnika te dva vanjska prijatelja Farmaceutske tvrtke Xellia na čelu s direktorom Aleksandrom Danilovskim: “Mi smo svi aktivno gledali što se desilo u prosincu. Možda sam bacio zrnce ideje, ali ¾ firme se odazvalo da pomognemo i to na način koji mi duboko vjerujemo da je pravi način, kroz stipendije. Želimo podržati djecu da ostvare svoje životne ciljeve i da su naslonjeni na neki oblik OPG-a, obrtništva, bilo što.”

Jedna od korisnica stipendije je Monika, učenica Srednje škole Glina: “Mi smo svi jako zahvalni, pogotovo što ćemo moći ulagati u svoj razvoj. Moći ćemo pomoći i roditeljima tako da smo zaista zahvalni.”

Ovo je treća u nizu akcija stipendiranja učenika, ovog puta usmjerena s ciljem pomoći obiteljima koje se bave ratarstvom, stočarstvom, pčelarstvom… koje imaju otvorene obrte ili obiteljske firme, a kako bi se i djeci ukazalo na važnost očuvanja obiteljskih tradicija te ih se usmjerilo i potaknulo na poduzetništvo i ostanak na ovim prostorima.

Prethodni članakObavijest o prijavi šteta od mraza
Sljedeći članakOsnivačka skupština Svinjogojske zadruge Glina