Sve o važnosti prevencije raka dojke, ali i ranog otkrivanja

Iako rak dojke najčešće pogađa žene zrelije dobi, od njega sve češće obolijevaju i mlađe žene. U Hrvatskoj je sve veći naglasak na podizanju svijesti prevencije raka dojke, ali i ranog otkrivanja i to kroz razne udruge, organizacije, inicijative, programe i slično.

Sanja Štingl-Vlašić, dr.med., spec. ginekologije i opstetricije, gostovala je u našoj emisiji “Halo doktore”, koju smo tako ovoga puta odlučili posvetiti važnoj temi, kao što smo već naveli, važnosti prevencije raka dojke te ranog otkrivanja.

Dr. Štingl-Vlašić osvrnula se na trenutni mjesec ožujak u kojem se inače obilježava “Dan narcisa”, dan kada se nastoji podići razina svijesti žena, o važnosti ranog otkrivanja i prevencije raka dojke, kazala nam je i kako je proljeće dodatni motivator da se sva energija usmjeri upravo na sve ove važnosti o raku dojke.

Razgovarali smo o čimbenicima koji mogu dovesti do raka dojke, kao i mogućim znakovima na koje svakako treba obratiti pažnju. Doktorica je istaknula kako je ultrazvuk dojke važno obavljati barem jednom godišnje te apelira i na samo pregled svake žene, jednom mjesečno odmah nakon ciklusa.

Preporučamo da pogledate našu emisiju u cijelosti jer zdravlje je na prvom mjestu, a savjeti naše doktorice koja inače s pacijenticama radi u Glini, možda već danas nekome pomognu u vidu prevencije ili pravovremene odluke odlaska kod liječnika.

Prethodni članakPristigla velika donacija iz Istre
Sljedeći članakPočinje cijepljenje odgojno obrazovnih djelatnika