Za projekt “Uključi se” Doma za starije osobe 1.960.907 kuna

Novac je osiguran iz fondova EU

Foto: Facebook Dom za starije Glina

Dom za starije osobe u Glini dobiva 1.960.907,20 kuna iz fondova Europske unije za projekt pod nazivom “Uključi se”.

Nositelj i prijavitelj projekta pod nazivom „Uključi se“ je Dom za starije osobe Glina.

Ravnateljica Doma Renata Tominović- Ceković potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom Agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Projekt je nastao u sklopu poziva Unapređivanja infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza. Projekt „ Uključi se“ ima za cilj uređenje prostora i nabavu opreme za krajnje korisnike novonastale usluge dnevnog boravka kojim će se direktno smanjiti broj institucionaliziranih korisnika.

VEZANE VIJESTI
DVD Bučica promovira važnost recikliranja

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.960.907,20 kuna. Tim će se novcem, kako je obrazložila ravnateljica Renata Tominović – Ceković, prilagoditi postojeći prostor za društvene aktivnosti kroz preuređenje i dodatno opremanje namještajem, raznim spravama, uređajima i ostalim sadržajima koji će biti na raspolaganju ciljnim skupinama.

Također, predviđena je i prenamjena prostorije u Domu koja će služiti za posluživanje objeda za korisnike dnevnog boravka, kao i proširenje prostorije za pranje, peglanje u okviru dnevnog boravka i pomoći u kući. Projektom će se nabaviti i dva vozila, jedno koje će imati svrhu u prijevozu korisnika od njihovih kuća do Doma te drugo vozilo koje će služiti za pomoć u kući drugim korisnicima koji nisu u dnevnom boravku.

VEZANE VIJESTI
I u Glini nastavak programa "Zaželi"

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Glina, Grad Glina te Sisačko-moslavačka županija kao osnivač Doma.

Zbog nastanka izvanrednih okolnosti koje su uslijedile nakon potresa na području grada Gline dana 29. prosinca 2020. godine te oštećenja zgrade Doma za starije osobe u Glini, korisnici su evakuirani u Lječilište Topusko i po domovima u Zagrebu te će se provedba projekta nastaviti kad to okolnosti dopuste.

VEZANE VIJESTI
VIDEO: Još jedno uspješno partnerstvo na projektu udruge Sv. Agata

Dom za starije osobe u Glini poduzima sve potrebne mjere kako bi se korisnici i djelatnici vratili što prije u Dom. Obavljen je detaljan pregled zgrade i u tijeku je izrada Elaborata i projektne dokumentacije obnove zgrade.

Prethodni članakEkipa koja je obavila na tisuće intervencija nakon razornog potresa, ostavili su srce na terenu i hvala im
Sljedeći članakDvorišće u srijedu bez struje