Huawei Technologies donirao tablete i knjige školama u potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije

Ravnatelji škola u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije danas su u Sisku od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primili donaciju 400 tableta i knjiga u sklopu projekta “1000 Dreams” za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici.

U sklopu projekta “1000 Dreams Huawei” u ukupno 17 država srednje i istočne Europe među kojima je i Hrvatska, donira edukativne sadržaje školama, sveučilišnim knjižnicama, udrugama za mlade i dječjim bolnicama. Nakon prošlogodišnje donacije Udruzi za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI, ove godine odlučeno je sve resurse usmjeriti na potresom pogođena područja.

VEZANE VIJESTI
Pristigla velika donacija iz Istre

“Ovom donacijom pružamo punu podršku naporima Vlade za što bržom stabilizacijom i oporavkom potresom pogođenih područja, posebno u segmentu obrazovanja. S obzirom na izazove s kojima se Hrvatska ove godine suočila, vjerujemo kako će ova donacija omgućiti učenicima osnovnih škola lakše praćenje nastave na daljinu i razvijanje kreativnosti kroz najnovije tehnologije”, kazao je Kevin Zhang Qiming u ime Huawei Technologies Hrvatska.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Donacija milijun kuna potresom pogođenom području

Na uručenju donacije, kojoj je nazočio i državni tajnik u Ministarstvu znanosti I obrazovanja Tomislav Paljak, sudjelovali su ravnatelji Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Gora, Osnovne škole Jabukovac, Osnovne škole Dragutin Tadijanović (Petrinja), Osnovne škole Mato Lovrak (Petrinja), 1. Osnovne škole Petrinja i Robertina Štajdohar ravnateljica Osnovne škole Glina.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zahvalio je tvrtki Huawei Technologies Hrvatska te istaknuo kako će donacija ovih tableta i knjiga uvelike pomoći učenicima potresom pogođenih područja koji su ostali bez osnovne informatičke opreme za praćenje nastave. Sisačko-moslavačka županija svake godine u informatičku opremu ulaže oko milijun kuna za kupovinu tableta, pametnih ploča, računala i ostale informatičke opreme potrebne za kvalitetno obrazovanje svih učenika naše županije kazao je župan Ivo Žinić.

VEZANE VIJESTI
VIDEO U Glinu stiglo 10 nazimica

Prethodni članakZajedno na djelu bez obzira na stranačku pripadnost
Sljedeći članakKostanjević o smještaju onih koji su ostali bez domova