8. Memorijalni ribolovni kup posvećen Darku Liscu – Foxyu i Rajku Starčeviću

Već tradicionalno, osmu godinu zaredom, u sklopu obilježavanja Dana grada Gline, održava se memorijalni ribolovni kup posvećen Darku Liscu – Foxyu i Rajku Starčeviću.

Kako su ratovali jedni uz druge i jedni za druge u Oluji, tako i danas, 23 godine kasnije, hrvatski se branitelji u zajedništvu i druženju, okupljeni u sedam ribolovnih ekipa, prisjećaju tih ratnih godina, svojih nestalih i poginulih suboraca pa tako i Rajka i Darka.

Darko je rođen 1972. godine u Jukincu, a poginuo je od metka u srce sa samo 23 godine, prvog dana vojno – redarstvene operacije Oluja, u Gorama, nadomak svog kućnog praga. Iste sudbine bio je i njegov suborac, tada 21-godišnji časnički namjesnik Rajko Starčević. Obojica su bili pripadnici 2. GBR Gromovi.

Njima se u čast tako svake godine na jezeru Bajer, u organizaciji Športske ribolovne udruge Glina, okupe ribolovci i sudionici Domovinskog rata te prigodno, na memorijalnom ribolovnom kupu, odaju počast suborcima koji su za slobodu svoje Hrvatske položili živote na oltar domovine.

Prethodni članakNa Svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena zahvalnica Radio Banovini
Sljedeći članakBesplatan gulaš i paprikaš za sve posjetitelje gradskog parka