Posjetite 13. po redu orguljaški festival – Ars organi Sisciae

U Glini, Sisku, Petrinji, Selima, Martinskoj Vesi, Voloderu i Ivanić-Gradu održava se 13. Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae.

Festival su otvorili sopranistica Valentina Fijačko Kobić i orguljaš Alen Kopunović Legetin u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini. Crkva je to koja je tijekom okupacije do temelja srušena, a sada je obogaćena najvećim orguljama u Sisačkoj biskupiji.

VEZANE VIJESTI
20. godina Glinskih Banica

Sutra će u Župnoj crkvi Sv. Marije Kraljice Mira Sisak nastupiti Hrvatski barokni ansambl, a u četvrtak nastupaju orguljašice Katarina Javora i Krešimira Klarić u Župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji.

13. Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae održava se do 12. svibnja. U petak, 10. svibnja, nastupaju orguljašice Renata Baura u Župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Selima, a u subotu, 11. svibnja, održat će se dva koncerta.

VEZANE VIJESTI
Za KBK Glina 11 medalja na županijskom prvenstvu

U Župnoj crkvi Sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi bit će misa zahvalnica na kojoj će nastupati crkveni zbor i orguljaš Domagoj Sremić, dok će u župhnoj crkvi Sv. Antuna Padovankog u Voloderu nastupiti orguljaš David Boos.

Festival završava u nedjelju 12. svibnja u Župnoj crkvi Sv. Petra apostola u Ivanić Gradu. Nastupit će katedralni zbor Uzvišenja Sv. Križa iz Siska, vokalni ansambl Milka Trnina iz Ivanić Grada i orguljaš Robert Jakica.

VEZANE VIJESTI
Za dan Grada sve je spremno

Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae održava se pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, župana Ive Žinića i petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića.