Glina bogatija za još jednu udrugu

Osnovan je zavičajni klub “Ivan Kežman” Gračanica Šišinečka u subotu 4. svibnja 2019. godine. Iako na ovom području već postoji Zavičajno-braniteljska udruga Kupa Stankovac koja okuplja mještane Stankovca i Gračanice Šišinečke, većina je mještana pokazala inicijativu za osnivanje nove Udruge.

Osnovna pokretačka ideja bila je okupljanje svih mještana bez obzira gdje trenutno borave, bitno da su podrijetlom iz Gračanice Šišinečke ili ih vežu prijateljske ili rodbinske veze s ovim selom. Među primarnim ciljevima ove Udruge, kako je rekao njen predsjednik Miroslav Rožanković, je biti od koristi zajednici, njegovanje tradicije sela, organiziranje društvenih, kulturnih i športsko-rekreativnih aktivnosti obljetnica značajnih za ovo selo.

VEZANE VIJESTI
IBM u Glini održao radionicu Design thinking

U predsjedništvo Zavičajnog kluba “Ivan Kežman” Gračanica Šišinečka jednoglasno su izabrani: Miroslav Rožanković, Dražen Piškor, Goran Franko, Suzana Piškor Radočaj i Silvio Zgurić.

U Nadzornom odboru Zavičajnog kluba su: Katica Franko, Stjepan Banić, Josip Franko, dok je za likvidatora izabran Zlatko Krovinović.

Aktivnosti novoosnovane zavičajne udruge podržava i Grad Glina, svojom je nazočnošću na ovoj osnivačkoj Skupštini to potvrdio i gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

VEZANE VIJESTI
VIDEO – Otkrivanje spomen obilježja masovne grobnice u Velikoj Solini

Nakon službenog dijela do dugo u noć sviralo se i pjevalo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here